Zo ga je altijd veilig de weg op

8 februari 2022

SYM Fiddle 2 tips veiligheid

 

Iedereen wil natuurlijk veilig de weg op. Daarmee garandeer je niet alleen de veiligheid van jezelf, maar ook voor anderen in het verkeer!

Dat is het belangrijkste als je deelneemt aan het verkeer. Let op en doe je voordeel met deze tips!

Verzekering

Sinds 1963 ben je wettelijk verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te nemen bij een verzekeraar naar keuze. Heb je een motorrijtuig? Regel dan dat je verzekerd bent, voordat je de weg op gaat. Het is absoluut niet verstandig om niet verzekerd de weg op te gaan. Ongeluk zit in een klein hoekje! Iedereen zegt dat hem of haar niets overkomt, maar dat is natuurlijk niet waar.

Maximum snelheid

Houd je altijd aan de aangegeven maximum snelheid. Allereerst voorkom je hiermee boetes. Maar dat is niet het belangrijkste! Als iedereen zich houdt aan de maximumsnelheden, voorkomen we ongelukken. Nog even in het kort de maximumsnelheid per rijbaan:

  • Op de weg 45 km per uur.
  • Op het fiets/bromfietspad buiten de bebouwde kom 40 km per uur.
  • Op het fiets/bromfietspad binnen de bebouwde kom 30 km per uur.

Bereid je voor

Bereid je voor op je rit. Controleer of je lichten het doen (het wordt al snel donker deze dagen). Sluit je telefoon aan de oplader en plaats het in de bijbehorende smartphone drager. Houd je telefoon nooit vast tijdens het rijden! Berg overige spullen op in de bagageruimte.

Bekijk buienradar of lees je vertrouwde weerapp. Heeft het gesneeuwd of gehageld? Denk er dan aan dat het glad kan zijn op de weg. Regent het hard? Pas op voor slipgevaar.

Bezoek je lokale SYM dealer voor een uitgebreide uitleg over veilig rijden in het verkeer.