De opkomst van het beste scootermerk van Nederland

De opkomst van het beste scootermerk van Nederland

Vandaag de dag is SYM niet meer weg te denken, zeker niet in Nederland. SYM rijdt al ruim 20 jaar door onze straten, wat natuurlijk een prachtig straatbeeld oplevert. In 2020 was SYM het best verkochte scootermerk in ons kleine land. Het was er plotseling, maar waarom doet hij het in Nederland zo goed? Dat lees je in deze tweede blogreeks over de geschiedenis van SYM.

De opkomst van SYM: een Nederlandse favoriet

SYM (Sanyang Motor) is de eerste motorfabrikant in Taiwan. Na meer dan 60 jaar ontwikkeling is het nog steeds een belangrijk toonaangevend merk en actief op de internationale markt, ook in Nederland. Wat SYM zo aantrekkelijk maakt voor de Nederlander is de prijs-kwaliteitverhouding. Door de jarenlange ervaring houdt SYM de kwaliteit namelijk erg hoog door te blijven innoveren. Daarnaast heeft SYM een ruim aanbod met verschillende scooters, waardoor er voor iedereen een geschikte scooter is. En Nederland heeft een grote diversiteit aan inwoners.

Iconische modellen van SYM

Omdat SYM een betrouwbaar merk is waar je op kunt vertrouwen, en laten we eerlijk zijn, wij houden van betrouwbaarheid, hecht de gemiddelde Nederlander waarde aan het kiezen van een merk. Maar ook wij hebben moeten ontdekken dat SYM inderdaad het merk is waar we loyaal aan willen zijn. En dat hebben ze goed gedaan door de SYM-scooter aantrekkelijk te maken voor het oog, want met SYM kun je voor de dag komen. Een van de vroege modellen van SYM die in Nederland populair werd in de beginjaren van 2000, was de SYM Fiddle. De Fiddle-serie heeft verschillende iteraties gehad en heeft bijgedragen aan het succes van SYM op de Europese markt. De opvolgers van de Fiddle, de 2, 3 en 4 werden met open armen ontvangen. Andere modellen, zoals de SYM Mio en SYM Orbit, zijn ook populair geworden. De steeds weer aantrekkelijke ontwerpen van de SYM-scooter kunnen snel de aandacht trekken. Natuurlijk is het ook belangrijk wat er aan de binnenkant verborgen zit. Hiermee weten ze de kwaliteit te behouden. Met een goede, zuinige motor, stevig frame en verschillende indrukwekkende kenmerken zal de SYM een betrouwbare vervoerspartner zijn voor vele jaren. In Nederland heeft dit zich de afgelopen 20 jaar absoluut bewezen!

De kernwaarden van SYM: duurzaamheid, mobiliteit, affiniteit

Naast het feit dat SYM kwalitatieve scooters maakt die jaren meegaan, blijven ze ook met de tijd meegaan. SYM blijft voorop lopen en zorgt voor actualiteit. Ze deinzen niet terug voor een uitdaging, want het vertrouwde merk moet blijven bestaan. Vanaf 2025 mogen er in Nederland alleen nog elektrische scooters verkocht worden. Je mag nog wel je oude benzinescooter rijden, maar er mogen geen nieuwe benzinescooters meer verkocht worden (voor auto's geldt dit vanaf 2030). Er zijn veel verschillende meningen over deze regel, ook in de scooterwereld. Maar al jarenlang houdt SYM drie belangrijke kernwaarden hoog in het vaandel: duurzaamheid, mobiliteit en affiniteit. Dus produceren ze gewoon waar ze goed in zijn: kwalitatieve betrouwbare scooters, ook elektrisch! Daar zijn dan de E-Fiddle, de E-Mio en de E-Xpro! Want de Fiddle en de Mio waren natuurlijk al immens populair. Een elektrische update en je gaat mee met de wensen van je trouwe fans. Daar worden wij als Nederlanders erg blij van, en SYM blijft trouw aan hun kernwaarden. Win-win-win!